Izaberite stranicu

Током Великог поста у руској војној бази Еребуни у Републици Јерменији планирано је освештавање више од 500 војних објеката и око 15 хиљада јединица наоружања и војне опреме, саопштава прес-служба Јужног војног округа.
У руској војној бази Јужног војног округа (ЈВО), која је лоцирана у Републици Јерменији, помоћник командира јединице за рад са верујућим војним лицима архимандрит Андреј (Вац) освештао је војне објекте, наоружање и војну опрему.
162833.bПре тога, у Недељу Праштања, у храму Патријаршијског подворја свете мученице царице Александре у Гјумрију одлужена је Света Литургија, на којој је молитвено учествовало 1000 војних лица, цивилног особља и чланова породица, саопштава прес-служба.
„Благосиљајући оружје и дајући војним објектима, возилима или авионима имена светитеља, Црква се свакодневно моли за мир у целом свету и да никада не дође до тога да се то оружје стави у употребу“ – рекао је у својој беседи отац Андреј.
„Нема веће љубави од оне, да човек положи свој живот за пријатеље своје“ – нагласио је он, иако „свет у злу лежи и неретко је туђу вољу могуће једино оружјем зауставити“.
Ускоро ће на територији војне базе бити завршена изградња и обнављање касарни и службених просторија, које ће такође бити освештане. По завршетку чина освештања објеката, наоружања и војне опреме гјумријског гарнизона, архимандрит Андреј (Вац) освештаће ваздухопловну војну базу Еребуни, у коју су испоручени савремени ловачки авиони четврте генерације МиГ-29 након капиталног ремонта, наводи се у саопштењу прес-службе Јужног војног округа.

Са руског: Наташа Јефтић

Извор: Православие.Ру

Pin It on Pinterest

Share This