Izaberite stranicu

Епископ канадски г.Георгије  служио прву Св.Литургију у новосаграђеном храму Св.Симеона Мироточивог у Калгарију и заједно са епархиотима прославио храмовну славу
После низа година планирања, годину и по дана радова и много труда и жртве верни народ Калгарија, на челу са Преосвећеним Владиком Георгијем и својим свештеником протом Обрадом, дочекао је и прву Службу у новосаграђеном Храму.
У суботу навече са Благословом Владике Георгија, прота Обрад је одслужио Вечерње. Владика се поуком обратио верницима изражавајући своју радост због овог дуго чеканог дана.
У недељу ујутру у препуном Храму верног народа одслужена је Света Архијерејска Литургија и пререзан славски колач. Кумови су ове године били Братољуб и Драгана Благојевић а за наредну годину кумства су се прихватили Бранко и Споменка Зјалић.
У својој беседи, изражавајући благодарност Господу на овом дану, Преосвећени Владика је истакао да иако је Храм прелеп и уређен онако како доликује највећи украс су свакако верници који су овом приликом у потпуности Храм испунили.
После Свете Литургије прешло се у салу која је била испуњена до последњег места. Свечаност су улепшале три играчке и певачка група СКУД-а Фрула. Трпезу љубави за све присутне припремиле су чланице Кола Српских Сестара.
Одлазећи натраг у манастир Владика је благословио верне и упутио све да наставе путем Светог Симеона и свих светих предака наших.

Протојереј Обрад Филиповић

Извор: Источник (Епархија канадска)


 

Pin It on Pinterest

Share This