Izaberite stranicu

У Цетињском манастиру синоћ је, 2. марта, служена служба опраштања пред почетак Васкршњег поста.
У архипастиркој бесједи Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије казао је вјернима да прије свега треба да на почетку поста замоле Господа да им опрости гријехе њихове, вољне и невољне.
„Покајањем и исповијешћу у току овога поста очистимо своју душу, а у исто вријеме држимо се и тјелесног и духовног поста. Није довољно уздржавање од мрсне хране  него је веома битно и суштинско управо унутарње уздржавање срца, ума и душе од свега онога што одваја човјека од оне његове здраве, дубоке природе, Богом дане, и што га отуђује од лица Божијега“, рекао је Владика.
„Нека је благословен овај свети пост и нека нам он помогне да се заиста очистимо душом и тијелом и да се покајањем припремимо да се причестимо тијела и крви Господње и да се сретемо са васкрслим Господом Христом, да прославимо свим својим бићем Његово Васкрсење“, поручио је вјернима Високопреосвештеним Митрополит Амфилохије.
Р.В.
[wpaudio url=“http://www.svetigora.com/audio/download/14396/03.03.2014.%20Mitropolit%20Amfilohije%20vece%20prastanja_Cetinje.mp3″ text=“Тонски прилог Радија Светигора“]

Pin It on Pinterest

Share This