Izaberite stranicu

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј началствовао је светом Литургијом у Саборном храму Светог архангела Михаила у Београду уз саслуживање Високопреосвећеног Митрополита додонског г. Хризостома, из Јеладске Цркве, високопреподобног архимандрита Спиридона (Катрамадоса), високопречасног протојереја Панајотиса Каратасиоса, као и свештенства Саборног храма.
На крају свете Литургије Свјатјеши Патријарх се обратио гостима и пожелео им срдачну добродошлицу. Затим је митрополит Хризостом, благодарећи на гостопримству истакао да му је ово прва посета Београду и Србији, али да се овде осећа као код куће, истичући традиционалну блискост грчког и српског народа, не само по вери, већ неретко и судбини коју ова два народа деле.
Иначе, митрополит Хризостом је председник Синодске канцеларије за поклоничка путовања и ходочашћа, а у Београду борави ради представљања програма Атинске архиепископије на Међународном сајму туризма. Поред митрополита Хризостома званичну делегацију Јеладске Цркве чине: архимандрит Спиридон (Катрамадос) – секретар, г. Атанасиос Рафтопулос и г. Василиос Дзерпос – чланови, као и г. Христо Петреаса – специјални научни саветник Синодске канцеларије за поклоничка путовања и ходочашћа Јеладске Цркве.
Током боравка у Београду делегацију прати гђа Катерина Мусбех, председник и генерални директор путничке агенције Блиски Исток.

Извор: СПЦ

Pin It on Pinterest

Share This