Izaberite stranicu

Полазећи од заједничког трајног опредељења да се реализује замисао Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве и Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја да се посмртни остаци Николе Тесле, најпознатијег светског проналазача и научника у области физике, електротехнике и радиотехнике и једног од највећих умова двадесетог века, достојно сахране у порти Храма Светог Саве на Врачару, данас је на свечаности у Патријаршији српској у Београду потписан споразум између Српске Православне Цркве, Владе Републике Србије и Привременог органа Града Београда.
Споразум, којим се између осталог обезбеђују услови за израду и постављање споменика Николи Тесли у порти Храма Светог Саве на Врачару, потписали су Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј, министар енергетике, развоја и животне средине проф. др Зорана Михајловић и председник Привременог органа Града Београда др Синиша Мали.
Потписивању споразума присуствовали су и директор Патријаршијске управне канцеларије протојереј-ставрофор Стојадин Павловић, директор Канцеларије за сарадњу са традиционалним Црквама и верским заједницама др Милета Радојевић и члан Привременог органа Града Београда г. Горан Весић.

Извор: СПЦ

Pin It on Pinterest

Share This