Izaberite stranicu

У просторијама Музеја Републике Српске у Бањалуци, 27. фебруара 2013. године, отворена је изложба „Рано хришћанство на подручју Епархије бихаћко-петровачке“, која је у себи сабрала непроцјењиве историјске доказе о постојању хришћанства на овим просторима још у првим вијековима.
На самом почетку свечаности, све окупљене је поздравила госпођа Нада Пувачић, директор Музеја Републике Српске, а потом се присутнима обратила госпођа Милка Ђукић, виши кустос, која је и приређивач изложбе, објаснивши значај очувања историјских доказа везаних за прве вијекове хришћанства на овим просторима.
Епископ бихаћко-петровачки Г. Атанасије захвалио се радницима Музеја и госпођи Лукић на уложеном труду, подсјетивши окупљене како су апостолски ученици,  проносећи истину Јеванђеља Христовог, и на овим просторима оставили дубоке трагове, захваљујући којима наш историјски пут води ка Царству Божијем.
Изложбу је званично отворио господин Горан Мутабџија, министар просвјете и културе у Влади Републике Српске.
Поред многобројних гостију и православног свештенства из бањалучке и бихаћко-петровачке епархије, изложби је присуствовао и господин Драган Давидовић, директор Секретаријата за вјере у Влади Републике Српске.

Милош Ернаут

Извор: Епархија бихаћко-петровачка

ОБРАЋАЊЕ гђе МИЛКЕ ЂУКИЋ
ОБРАЋАЊЕ МИНИСТРА ГОРАНА МУТАБЏИЈЕ
ОБРАЋАЊЕ ЕПИСКОПА АТАНАСИЈА

Pin It on Pinterest

Share This