Izaberite stranicu
Митрополит симферопољски и кримски Лазар се 27. фебруара обратио Кримљанима са молбом да сачувају мир, слогу и јединство, саопштава Патриархия.ru.
26. фебруара 2014. године испред зграде Врховног савета Аутономне Републике Крим избили су сукоби међу демонстрантима, што је резултирало десетинама повређених грађана. Ситуација је напета и у другим кримским градовима. Овим поводом се Митрополит симферопољски и кримски Лазар обратио грађанима полуострва позвавши их да очувају мир, слогу и јединство:
„Драги Кримљани!
Данас, када видите шта се збива у нашој заједничкој кући, срца људи су испуњена бригом. Најискреније вас молим да сачувате мир, слогу и јединство. Свештенослужитељи непрестано са своје стране позивају људе да се моле за очување мира.
На огромну жалост, многе речи су у данашње време обезвређене. Ипак апелујем на све вас – поштујте оно што је важно за сваког човека у духовном смислу, чувајте и поштујте оно главно – људски живот. Још једном желим да вас подсетим на Јеванђељске речи, које Господ сваком од нас упућује: Ову заповест вам дајем да волите један другога (Јн. 15, 17) и Молим вас … да сви буду једно као што си ти, Оче, у мени и ја у теби… (Јн. 17, 21).
Драги Кримљани, позивам све вас да приљежно чувате јединство и слогу. Заједно ћемо се помолити да Господ подари мир нашој Богоспасаваној кримској земљи.
Нек вас прати Божији благослов.“ 

Са руског: Наташа Јефтић

Извор: Православие.Ру

Pin It on Pinterest

Share This