Izaberite stranicu
У петак, 14. Фебруара 2014, црква Светог Николе у Вајколу (Бризбејн) била је почашћена гостовањем високопреподобног архиђакона Силуана и високопречасног протођакона Петра Мракића. Након Вечерње службе сви верници и свештентсво су се окупили у малој црквеној сали где је након послужења архиђакон Силуан одржао предавање на тему ‘Значај духовне баштине Светог Саве за Србе данас’. Предавање је одушевило присутне који су поставили многа занимљива питања.
Сутрадан су ђакони уз оца Велибора Бојичића, оца Душана Стефанова и оца Николу Стефанова прославили празник Сретења Господњег, а архиђакон Силуан одржао је беседу о празнику. Такође и у недељу, два ђакона су уз три поменута свештеника служили Свету Литургију на којој је отац Душан Стефанов беседио поводом празника Светог Симеона Богопримца.
Последња три дана су заиста помогли у припреми за Васкршњи пост а ово је била савршена прилика и за српску омладину из Бризбејна за поуку о Православној вери уз помоћ архиђакона Силуана и протођакона Петра.

Милан Станимировић

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска

Pin It on Pinterest

Share This