Izaberite stranicu

Током ноћи, 20. фебруара, на дан када је у целој Украјини објављен Дан жалости због настрадалих у демонстрацијама на Мајдану, у Спасо-Преображенском катедралном храму одлужена је Литургија.
Архијереји, свештенство и верни народ Православне Цркве молили су се за оне који су настрадали у овим бурним данима.
„Молили смо се такође да Господ умири нашу земљу и да подари братску љубав нашем народу“ – рекао је Епископ обуховски Јона.
„На Литургији су поименце поменути они који су настрадали у овим трагичним данима. Молили смо се и за оне који су били на Мајдану, и за оне који су били на супротној страни. Сви погинули су наша браћа и сестре, односно наши ближњи. Света Православна Црква људе не дели по политичком принципу и њена је дужност да се моли за њих.
Наша Црква се са великом тугом моли за све, и за хришћане наше земље и за оне људе који су сада у жалости, обузети узнемиреношћу, душевним болом и гневом.
Молимо се Господу да умири нашу земљу и да се у нашој богоспасаваној држави поново зацаре мир и љубав“ – прокоментарисао је ситуацију за портал „Православие в Украине“ владика Јона ујутру 20. фебруара, након парастоса у Успенском сабору Кијево- печерске лавре.

Са руског: Наташа Јефтић

Извор: Православие.Ру

Pin It on Pinterest

Share This