Izaberite stranicu

У ноћи између 18. и 19. фебруара за вријеме настављених крвавих сукоба у центру Кијева, прес служба Украјинске православне цркве је објавила сљедећи коментар Митрополита бориспољског и броварског Антонија, руководиоца послова Украјинске православне цркве, саопштава Патриархиа.Ру.
„Од самог почетка политичке кризе и током читавог периода суочавања, Украјинска православна црква више пута је позивала на прекидање насиља и мирно рјешавање конфликта. На велику жалост, глас Цркве се није чуо. 18. фебруара на улицама Кијева опет су настављени насилни сукоби, проливена је крв, погинули су људи. У овим тренуцима чули смо узнемиравајуће вијести о новим сукобима на Тргу независности.
UkrajinaУ овом тешком тренутку опет и опет категорички осуђујемо крвопролиће и позивамо: Зауставите се! Одмах прекините насиље и успоставите дијалог!
Наша земља већ трећи мјесец балансира на граници националне катастрофе. Сада сви, и власт, и опозиција, и свако од нас мора да преузме одговорност пред Богом за своје поступке. Пријетња грађанског рата и економског краха у Укајини нажалост је све реалнија.
Позивамо сукобљене стране: Браћо и сестре! Не цијепајте Украјину!
Позивамо све вјерне: помолимо се Господу да нас уразуми и укаже пут примирења“.

Извор: pravoslavije.ru

Pin It on Pinterest

Share This