Izaberite stranicu

У суботу, 15.фебруара 2014. године, верни народ Богом чуваног града Новог Сада молитвено је прославио празник Сретења Господњег. Прослављање празника отпочело је свечаним празничним бденијем којим je началствовао презвитер Петар Плавшић.
На сâм дан празника Евхаристијским сабрањем верног народа Божјег началствовао је Епископ новосадски и бачки Господин Иринеј уз саслужење високопреподобног архимандрита Јована Радосављевића, презвитера Срђана Ћосића, часних ђакона Драгана Петровића, Драгана Радића, Леа Малешевића, Ивана Спасевског и братства Саборног храма.
Смисао данашњег празника јесте да нас подсети на тајну спасења, на то да је све требало да се изврши по закону.  Данас је истовремено и Господњи и Богородичин празник, када у исто време прослављамо Пресвету Богородицу и Њега који се родио као Богомладенац и био обрезан, претрпео све ради нас и нашег спасења, да се покаже да је храм место обитавања Божјег, да је јерусалимски храм праобраз оног храма у коме се остварује најдубљи загрљај у историји и простору, загрљај Бога и човека, вечности и времена.
Испуњен истинском и непролазном радошћу Духа Светог верни народ Божји пошао је својим домовима славећи у срцима својим Тројединог  Бога.

Извор: Епархија бачка

Pin It on Pinterest

Share This