Izaberite stranicu

У експлозији која се догодила у туристичком аутобусу надомак граничног прелаза између Египта и Израела на Синајском полуострву убијена су четири Јужнокорејанца и Египћанин који је био возач, саопштили су безбедносни званичници које агенције нису именовале.
По њиховим ријечима, за сад није разјашњено шта је био извор експлозије, али се претпоставља да се радило или о аутомобилској бомби или мини постављеној на путу, која је била даљински активирана.
Експлозија се догодила на граничном прелазу Таба, а уз петоро погинулих, повријеђена су још 33 путника који су били у аутобусу и њима је указана помоћ у болницима у Египти и у израелској луци Еилат.
Сви путници су туристи из Јужне Кореје који су на гранични прелаз стигли после обиласка древног грчко-православног манастира Свете Катарине који се налази у планинско-пустињском делу централног Синаја.
Синајско полуострво се, међутим, може сматрати и недовољно безбедним подручјем, будући да од 2011. групе исламистичких екстремиста учестало спроводе насилне акције против египатских власти и странаца, али локација је веома атрактивна за туристе и на списку је свјетске баштине организацијуе УНЕСКО.

Извор: Ин4С

Pin It on Pinterest

Share This