Izaberite stranicu

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије синоћ, 15. фебруара служио је са свештенством у крипти Саборног храма Светог Јована Владимира у Бару парастос браћи Дејану и Љубомиру Гојачанима који су трагично пострадали прије годину дана.
Парастосу су присуствовали многобројни житељи града под Румијом.
У архипастирској бесједи Владика Амфилохије је подсјетио на ријечи пророка: Душе оних који су упокојени у добрима нека би почивале. „Ево и вечерас, молећи се за пострадалу дјецу Божију и браћу нашу Дејана и Љубомира, те ријечи смо понављали у овоме светоме храму. Изговарајући те ријечи, ми уствари изговарамо једину нашу људску наду, без обзира о коме се ради и какав му је крај земаљског живота“.
„Свима на земљи рођенима долази крај њиховога земнога живота, тако да све оно чему су се надали, ради чега су живјели, што су стварали, све то данас јесте а сјутра није. И једина нада и једини темељ људске наде јесте управо вјера да је човјек бесмртно, вјечно биће“, рекао је Митрополит црногорско-приморски.
„У томе јесте и једина утјеха свакоме људском бићу. У томе је и једина утјеха мајке ових часних младића Дејана и Љубомира. Нема друге утјехе ни за кога, а посебно не за мајчино срце“, рекао је Митрополит Амфилохије.
Митрополит Амфилохије је након парастоса градитељима барског Саборног храма дао архипастирски благослов да на будућој ктиторској фресци буду осликани ликови трагично пострадалих Дејана и Љубомира Гојачанина.
Р.В.
[wpaudio url=“http://www.svetigora.com/audio/download/14314/16.02.2014.%20Mitropolit%20pomen%20Gojacanima%20Bar.mp3″ text=“Тонски прилог Радија Светигора“]

Pin It on Pinterest

Share This