Izaberite stranicu

Шеф управе Московске патријаршије за иностране установе Архиепископ Марко је положио у Камбоџи камен темељац за два прва православна храма – у Сијем Реапу и Сиануквили, саопштава ИТАР-ТАС, позивајући се на представништво Руске православне цркве на Тајланду.
„Храм у Сијем Реапу, најпосјећенијем туристичком центру земље, освештан је у име Казањске иконе Мајке Божије, а храм у лучком Сиануквили, најкрупнијем одмаралишту је посвећен великомученику и исцјелитељу Пантелејмону“, објаснили су у представништву. Црква се гради од добротворних прилога чланова локалне православне заједнице. Од 1212. ту су се формирале двије православне парохије о којима брине руски мецена – власник камбоџијске авиокомпаније, који је пришао вјери након изненадног исцјељења од рака.
Архиепископ Марко се налази у посјети Камбоџи и Тајланду у пратњи представника Руске православне цркве архимандрита Ољега (Черепањина) од 6. до 17. фебруара. Током посјете он је положио камен темељац у част светих царских мученика у тајском граду Хуахин и освештао недавно изграђени храм у популарном одмаралишту, острву Самуи. 16. фебруара он ће освештати нови храм у престоници краљевства Бангкоку у част светог Николе. За вријеме богослужења  житељи Тајланда први пут ће моћи чути хор Санкт-Петербуршке духовне академије.
Тренутно на Тајланду дјелују православни храмови у Бангкоку, Патајиу, на острвима Пхукет и Самуи.
http://www.blagovest-info.ru/index.php?ss=2&s=3&id=56303

Pin It on Pinterest

Share This