Izaberite stranicu

Истражни судија которског Основног суда Шпиро Павићевић, одредио је једномјесечни притвор Цетињанину Драшку Ражнатовић (36) због основане сумње да је током децембра прошле године опљачкао неколико цркава по Будви.
Павићевић је јуче „Вијестима“ потврдио да је након саслушања одредио једномјесечни притвор Ражнатовићу, који се терети да је починио три кривична дјела тешка крађа и једно кривично дјело тешка крађа у покушају.
Према незваничним информацијама „Вијести”, осумњичени је казао да је црквене реликвије и остале украдеене предмете, продавао извјесном Факиру, кога је означио као вођу секте „Црна ружа“ .
Исти извор саопштио је да је Ражнатовић казао да је од припадника те секте, умјесто новца, добијао наркотике.
Припадници „Црне руже”, наводно су украдене реликвије користили за своје обреде.
Из Управе полиције саопштено је да сумњају да је Ражнатовић у децембру упао у цркву Света Петка у Будви, одакле је украо сребрно кандило, које је у пријави регистровано као културно добро Црне Горе. Убрзо након прве пљачке, исту цркву покушао је поново да опљачка, али је од тога одустао видјевши да у близини има људи.
На мети Ражнатовића била је и црква Свети Тома у Бечићима, недалеко од хотела „Сплендид”, коју је такође опљачкао у децембру.
Тада је, како наводи полиција, обио врата и однио 400 еура.
Сумњичи се и за кривично дјело тешка крађа на штету цркве Света Госпођа у Будви, из чије је унутрашњости украо пехар и извјесну количину новца.
Службеници цетињске полиције прије три дана ухапсили су Ражнатовића због сумње да је и на територији те општине у више наврата пљачкао цркве.

В. Л.

Извор: Вијести

Pin It on Pinterest

Share This