Izaberite stranicu

Цетињска полиција ухапсила је јуче и поднијела извјештаје као допуну кривичних пријава против Д.Р. (36) из тог града, због основане сумње да је починио три кривична дјела тешка крађа и једно кривично дјело крађа на штету Православне Митрополије Црногорско – Приморске.
Полиција сумњичи Д.Р. да је у јануару ове године ушао у цркву „Свети Јован Крститељ“ у насељу Бајице – Цетиње, из које је украо посребрени крст и више других црквених предмета.
Д.Р. је, како се сумња, такође у јануару ове године починио и кривично дјело тешка крађа, када је, након што је обио врата исте цркве, украо извјесну количину новца који се налазио у кутији за добровољне прилоге.
Он се сумњичи и за тешку крађу почињену у октобру 2013. године, када је из цркве „Светог Јована“ која се налази у мјесту Грађани -Цетиње, након што је обио улазна врата цркве, украо посребрени крст.
Како се наводи у саопштењу Управе полиције, такође се сумња да је Д.Р, у децембру прошле године, починио кривично дјело тешка крађа у цркви „Света Петка“ у Будви, гдје је, након што је поломио прозор на цркви, украо сребрено кандило које је по наводима у пријави регистровано као културно добро Црне Горе.
Д.Р. се сумњичи и за кривично дјело тешка крађа почињено у цркви „Свети Тома“, која се налази у насељу Бечићи – Будва, одакле је у децембру прошле године украо 400 еура.
Он се сумњичи и за кривично дјело тешка крађа у цркви“ Света Госпођа“ у Будви, из које је украо један пехар и извјесну количину новца.
„О свим догађајима полицијски службеници су обавијестили Основно државно тужилаштво у Цетињу, које је квалификовало кривична дјела. Службеници Одјељења безбједности Цетиње предузимају интензивне активности у циљу проналаска предмета који потичу из поменутих имовинских деликата“, саопштено је из Управе полиције.

Извор: Cafe del Montenegro Portal

Pin It on Pinterest

Share This