Izaberite stranicu

Албански хакери извршили су до сада најјачи напад на сајт Српске православне цркве, а веб–тим у Патријаршији би требало да проблеме отклони током преподнева, потврдио је Срни главни и одговорни уредник сајта отац Радомир Ракић.
– Овако опасан ударац на сајт СПЦ до сада се није догодио, а урадили су то пре два дана, у 17.30 часова – рекао је Ракић.
Он је навео да се на сајту СПЦ прво на енглеском и албанском језику појавио лого „Група косовских ратника“ са музиком и текстом на енглеском, албанском и српском језику.
На српском језику, ћирилицом писало је да Албанци „траже своје територије“ и да је „Косово Албанија“.
– Сајт је био добро заштићен. Ми смо имали и раније напада, али никада до сада нису успевали да поставе свој лого са називом групације која је то учинила. Не може да се уђе у траг одакле је напад учињен – каже Ракић.
Један од експерата веб-тима сајта СПЦ рекао је за београдску „Политику“ да је реч о најорганизованијем нападу на сервер сајта Цркве у коме је вероватно учествовала већа група људи. Напад је текао у више фаза да би се теже ушло у траг локацији са које је извршен.
Вест о нападу албанских хакера на сајт СПЦ објављена је и на једном од најважнијих медијских ресурса Руске православне цркве – сајту московског Сретењског манастира.

Извор: Блиц

Pin It on Pinterest

Share This