Izaberite stranicu

Папа Фрања служио је данас мису у највећем бразилском светилишту, прву на тлу родне Латинске Америке, након чега је, обраћајући се верницима, осудио „пролазне идоле“ као што су новац и моћ.
Папа је у понедељак допутовао у седмодневну посету Бразилу поводом Светског дана младих, што је његово прво прекоморско путовање откад је постао поглавар католичке цркве.
На хиљаде верника данас га је сачекало испред Националног светилишта Госпе од Апаресиде у држави Сао Паоло, преноси АФП.
Након мисе, папа је апеловао на пасторе, родитеље и васпитаче да „пренесу младим људима вредности које ће им помоћи да изграде праведнију и уједињенију нацијуу и свет“.
„Истина је да данас, у извесној мери, све, па и наше младе људе привлаче многи идоли који замењују Бога и наизглед нуде наду: новац, успех, моћ, задовољство“, рекао је он и додао да осећај усамљености и празнине „у срцима младе људе тера да потраже задовољство у пролазним идолима..
„У свом срцу увек треба да знате да је Бог уз вас, да вас никад не напушта. Немојте губити наду“, поручио је папа.
Папа Фрања стигао је у родну Јужну Америку у тешком тренутку за католичку цркву на овом континенту – због ширења секуларизма и због тога што јој ривалске цркве све више преотимају вернике.
Према једној скорашњој анкети, само 57 одсто Бразилаца, старости од 16 година па навише, себе сматра католицима, што је најнижи икад забележен проценат.
Извор: http://www.in4s.net
 

Pin It on Pinterest

Share This