Izaberite stranicu

Патријарх московски и све Русије Кирил сматра да признање истополних „бракова“ од стране неких западних земаља представља знамење краја свијета.
„У последње вријеме, суочавамо се са огромним искушењима када се у неким земљама опредељење за гријех одобрава и оправдава законом, а они који поступају по савјести, и боре се против закона које намећу мањине, бивају подвргнути репресијама. Ово је веома опасан апокалиптички симптом, и ми смо дужни да радимо на томе да на просторима свете Русије гријех никада не буде одобрен законом, јер то би значило да народ ступа на пут самоуништења“, казао је Патријарх након свете службе у московском Казанском храму.
По његовим ријечима, данас се велике снаге улажу у то да „нас све убиједе да је слобода избора једина вриједност и да нико нема права да нарушава ту вриједност, чак и када неко изабере зло, чак и када неко изабере друштвено опасно понашање – само ако се не нарушавају норме грађанског закона“.
Међутим, како примјећује Патријарх, није тајна „како је лако све обојити тим нормама“.
„Ми знамо да никакав, ни најсавршенији закон не може искоријенити криминал, корупцију, зло, лажи, сукобе – њих може искоријенити само човјек који слободно изабере добро“, сматра Његова Светост.

Pin It on Pinterest

Share This