Select Page

У недељу четврту по Духовима, а на празник Светог славног великомученика Прокопија, 21/8 јула 2013. године, евхаристијским сабрањем у Саборном храму у Новом Саду, началствовао је Његово Високопреосвештенство Митрополит тернопољски и кремењетски Руске Православне Цркве г. Сергије, уз саслужење Преосвештеног Епископа јегарског г. Порфирија, више свештеника Руске Православне Цркве и свештеника и ђакона из Новог Сада. Предивна Литургија, уз појање хора Свети Георгије, сјединила је српски и руски верни народ Божји који је испунио наос и порту новосадске Саборне цркве.
После прочитаног одељка из светог Јеванђеља присутнима се обратио Епископ јегарски г. Порфирије.
На крају свете Литургије све присутне је поздравио и Високопреосвећени Митрополит Сергије који предводи делегацију Удружења православне омладине која од 20. до 27. јула, у организацији Агенције за поклоничка путовања Светињама у походе, борави у посети Српској Православној Цркви.
Чланови Удружења православне омладине су јуче посетили Светоархангелски манастиру у Ковиљу, а данас су, после свете Литургије и боравка у Новом Саду посетили Сремске Карловце.
Своје поклоничко путовање они ће наставити у Нишу, учешћем у раду Конференције поводом 1700 година од Миланског едикта, а после тога ће посетити неколико манастира у Црној Гори.
Млади људи из Удружења православне омладине Руске Православне Цркве, сваке године бораве у посети некој од помесних Православних Цркава.

Извор: Епархија бачка


Pin It on Pinterest

Share This