Izaberite stranicu

Бразилско удружење атеиста и агностика (АТЕА) у понедјељак, кад ће на своје прво инострано путовање у Бразил стићи папа Фрањо, организоваће у Рију де Жанеиру и другим већим бразилским градовима колективно „раскрштење“.
„То ће бити акција колективног раскрштења у којој ћемо користити фенове за косу како би свјетовни вјетрови осушили свету водицу“, стоји на Фацебоок страници АТЕА.
АТЕА то чини као још један знак протеста против тога што је 47 милиона еура утрошено за папину посјету организацију Свјетских дана католичке омладине на којима се од 23. до 28. јула у Рију очекује 1,5 милиона ходочасника.
Бразил је са своја 123 милиона католика (65 одсто становништва) земља с највише припадника те вјере на свијету. По подацима АТЕА, око 2 одсто Бразилаца су атеисти, али тај податак побија посљедњи попис становништва из 2010, у којем се атеистима изјаснило тек 0,39 одсто Бразилаца.
АТЕА је своју манифестацију најавила испред зграде владе у Рију у понедјељак у 17 сати по локалном времену, када ће се папа Фрањо састати с бразилском предсједницом Dilmom Rousseff .

Извор: Вијести

Pin It on Pinterest

Share This