Select Page

125312.bВикарни епископ патријарха московског и цијеле Русије Игњатије најавио је да ће дјеци из Херцеговине и других крајева Републике Српске од наредне године бити омогућено да бораве у Русији, гдје ће упознати тамошњу културу и православне светиње, те развијати братску љубав. Владика Игњатије, који је данас са руским свештенством боравио у посјети Епархији захумско-херцеговачкој и приморској, каже да је задовољан што је упознао крајњи југ српских православних земаља, наглашавајући да су ово прве линије одбране не само вјере, него и територије.
Епископ Игњатије, који је и руководилац сектора за питања младих у Синоду руске православне цркве, јуче је обишао „Школу пријатељства“ на Тари гдје, осим дјеце из Републике Српске и Србије, први пут бораве и малишани из Русије.
„Сличан пројекат планирамо да реализујемо и у Русији да би дјеца из Републике Српске могла да боље упознају нашу земљу и да кроз дружење са својим вршњацима развијају пријатељства“, рекао је епископ Игњатије.
Његово преосвештенство епископ захумско-херцеговачки и приморски Григорије и умировљеним епископ Атанасије упознали су владику Игљатија са активностима Епархије захумско-херцеговачке и приморске.

Извор: Епархија захумско-херцеговачка

Pin It on Pinterest

Share This