Select Page

На путовању за град на Неви пратили су га председник Оделења спољних црквена послова Митрополит волоколамски Иларион, намесник Новоспаског ставропигијалног манастира Епископ воскресенски Сава, настојатељ Подворја Српске Православне Цркве у Москви Епископ моравички Антоније, настојатељ Подворја Руске Православне Цркве у Београду протојереј Виталије Тарасјев, као и шеф Протоколарног оделења Петроградске епархије И. Н. Судоса.
На аеродрому „Пулково-3“ Свјатејшег Владику су дочекали Митрополит петроградски и ладошки Владимир, ректор Петроградских духовних школа Епископ Петергофски Амвросије, као и свештенство Петроградске епархије.
Са аеродорма се висока српска црквена делегациоја упутила у Новодевички манастир посвећен Васкрсењу Христовом. У обитељи при Казанској саборној цркви Његову Светост је поздравила добродошлицом игуманија Софија (Силина) са сестринством. Мати игуманија је Српском Патријарху уручила копију иконе Матере Божје „Радост и утеха“.
У наставку ће се Поглавар Српске Цркве поклонити светињама ове северне епархијске столице  и заједно с Митрополитом петроградским и ладошким одслужити Божанску литургију у Казанском катедралном храму.

Служба за комуникације Московске патријаршије,
ђакон Александар Секулић

Извор: СПЦ

Pin It on Pinterest

Share This