Izaberite stranicu

[picasa width=”570″ height=”440″ autoplay=”1″ showcaption=”0″]http://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/72010[/picasa]

[audio:http://www.svetigora.com/files/audio/07.02.2010_Mitropolit_Bandicke%20livade.mp3|titles=Бандићи]

IMG_0096.jpgЦЕТИЊЕ, 07. фебруара (Светигора прес) – Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је данас са свештенством Свету службу Божију у цркви Светог Николе у Ливадама Бандићким код Даниловграда.

Света служба уприличена је поводом недавног постављења новог пароха за Комане, Бандиће, Загарач и Загреду презвитера Илије Зекановића.

„Нема ничега важнијег за човјека од призива на чињење добрих дјела, на шта нас призива предстојећи Свети пост“, рекао је Владика у литургијској проповиједи вјернима.

„Јер, да би видјели Свете тајне Божје, да би познали себе, да би познали унутарње законитости нашег људског живота, не можемо то учинити без поста и молитве.“

„Тјелесно уздржање од хране претпоставља, захтијева дубље уздржање. Можемо ми да не једемо месо, али да једемо месо ближњега свога – онда, какав нам је то пост? Можемо ми да говоримо „волим те, Боже“, а да мрзимо брата нашега који је поред нас. Каква је то љубав? То је, дакле, дубљи смисао поста: постимо, браћо, тјелесно, постимо и духовно. Чистимо морално сасуд своје душе. Очистимо се од прљавих дјела, од мржње, од зависти од злобе, од презира ближњега. Обогатимо се богољубљем и човјекољубљем“, поручио је Митрополит Амфилохије.

Након Свете литургије Владика је служио помен свим упокојенима који почивају на тамошњем гробљу.
Црква Светог Николе на Бандићким Ливадама обновљена је и освештана 1997. године а сада ће имати и редовна недјељна и празнична богослужења.

Владика је посјетио и манастир Ждребаоник у којем почивају мошти Светог Арсенија Сремца, наследника Светог Саве на трону српских архиепископа.
Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This