Izaberite stranicu

ЦЕТИЊЕ, 1. фебруара (Светигора прес) – Делегација Српског националног савјета предвођена предсједником Савјета др Момчилом Вуксановићем посјетила је данас на Цетињу Богословију Светог Петра Цеињског и овој Црквено-школској установи уручила вриједну донацију.

Српски национални савјет преузео је финансирање школовања тројице ђака Богословије за текућу школску годину, а школска библиотека обогаћена је са 150 примјерака књига чији је издавач подгоричка „Књижевна задруга Српског народног вијећа“ у едицији „Савремена Српска књижевност у Црној Гори“.

Међу њима су дјела истакнутих савремених српских стваралаца Влада Стругара, Матије Бећковића, Ранка Јововића, Благоја Баковића, Селимира Радуловића, Момира Војводића, Миодрага Ћупића и других.

Вуксановић је у разговору са ректором Богословије протојерејем Гојком Перовићем рекао да ће Српски национални савјет у границама својих могућности увијек помагати Богословију и обећао помоћ у организацији наредне матурске екскурзије и колективне посјете ђака и професора наредним сајмовима књига у Београду и Подгорици.

Отац Гојко Перовић је изразиo благодарност на донацији и делегацији Савјета представио ђаке који ће бити корисници стипендије.
Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This