Izaberite stranicu

[picasa width=”570″ height=”440″ autoplay=”1″ showcaption=”0″]http://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/21200907[/picasa]

IMG_6532.jpg

ЦЕТИЊЕ, 21. новембра (Светигора прес) – Епископ липецки и јелецки Руске Православне Цркве Преосвећени Господин Никон данас је посјетио Цетињски манастир.

Он је јутрос у Цетињском манастиру, поводом празника Светог архангела Михаила, са свештенством Црногорско-приморске Митрополије служио Свету архијерејску литургију.

У току литургије пререзани су славски колачи данашњих свечара, а игуман Цетињске обитељи Архимандрит Лука (Анић), који данас слави своју крсну славу, вјернима се обратио пастирском бесједом.

«Ми, људи на земљи, имамо слику за подстицање и достизање побожности, слику Светих анђела Божјих. Они су око престола Божјег и упијају славу Његову да би је проширили нама који је овдје на земљи гледамо као у огледалу, као у загонетки», рекао је отац Лука честитајући празник вјерницима.

«Њему бесмртном човјекољупцу анђелске силе приносе неућутни славопој у вјекове вјекова. Нама људима нека њихова небеска пјесма буде слика какав треба да буде и наш однос према Њему. Нека празник небеских сила буде празник нашег небеског призвања да кроз њих и заједно са њима прослављамо Бога Оца и Сина и Светога Духа», рекао је отац Лука.
Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This