Select Page

ИСТАНБУЛ, 15. новембра – Његова Светост Архиепископ константинопољски и Васељенски Патријарх Г. Вартоломеј, упутио је Синоду СПЦ, поводом упокојења блаженопочившег Патријарха Павла, писмо саучешћа следеће садржине:

Са дубоком жалошћу смо данас примили вијест о упокојењу у Господу нашег брата Павла, патријарха Српског. Након помена на вечерашњој служби уочи празника светог апостола и јеванђелисте Матеја, свим срцем и душом молили смо Господа да његову блажену душу упокоји у земљи живих. Наше искрено саучешће преподобним архијерејима, часном свештенству и вјерном народу наше сестринске Цркве у Србији, гдје сви оплакују губитак свог вољеног Првојерарха. Данас се само патријарх Павле радује свом небеском путу.

Понављамо одговарајуће ријечи српског пјесника Матије Бећковића о блаженопочившем Патријарху: „Нико у бучније време није говорио тише, а да се чуо даље, нико није говорио мање а да је рекао више, нико у безочније доба није дуже гледао истини право у очи.“

Нека му је вјечан спомен!

Нека Господ и оснивач Цркве открије достојног наследника који ће водити најсветију Српску Цркву и оца славном српском народу који ће наставити његову узорну службу и очувати традицију и идеале његовог народа.

На Фанару, 15. новембра 2009.

 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This