Izaberite stranicu
Oglasenje upokojenja Patrijarha Pavla

ГАЛЕРИЈА

Fotografije sa CetinjaЦЕТИЊЕ, 15. новембра (Светигора прес) – Одмах по добијању вијести да је Господ к себи призвао душу Његове Светости Патријарха српског Павла, братија Цетињског манастира, одржала је помен и огласила звонима упокојење Патријарха. Истовремено, Ректор и професори са ђацима Цетињске богословије и вјерним народом Цетињске парохије, одржали су помен у Богородичиној цркви на Ћипуру и огласили звона са ове и са Влашке цркве.

Ђаци Богословије огласили су упокојење Патријархово историјским звоном са Табље изнад Цетињског манастира, а потом, уз знак поштовања и љубави према блаженопочившем Патријарху, из манастирске трпезарије пренијели и поставили у манастирску цркву фотографију – портрет Патријарха Павла.

Заупокојена звона одјекују Цетињем и цијелом Црном Гором. Сутрадан ће се у свим храмовима Митрополије одржати заупокојене Литургије и молитве за покој душе Патријарха Павла.

[picasa width=“800″ height=“600″ autoplay=“0″ showcaption=“0″]http://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/15200907[/picasa]

Pin It on Pinterest

Share This