Select Page
[audio:http://www.svetigora.com/audio/download/6275/opijelo_monasenje%20Vojnic_10.11.09.mp3]

Sahrana monahinje Elikonide 08112009

ГАЛЕРИЈА

ЦЕТИЊЕ, 09. новембра (Светигора прес) – У манастиру Подластва Грбаљска јуче је сахрањена монахиња Еликонида Дацовић, која се упокојила у Господу у 83-ој години живота.

Опело је са свештенством служио Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије.

«Једна од душа која је, не само чула ријеч Господњу, него ју је и испунила је и наша блаженог спомена сестра Еликонида», рекао је Владика Амфилохије и додао да је она «свој живот принијела Господу на дар».

«Чула је ријеч Господњу да је Он смирен и кротак у срцу, да је Његово бреме лако и да су Њему слични они који узимају Његово бреме», казао је Владика.

«Тај Свети пут ношења крста Господњег, пут потпуног одрицања од овог свијета је онај пут којим је кренула наша сестра Еликонида. Красили су је пост и молитва. Трудила се да твори, да извршава оно што Господ говори и сада спремна излази пред Лице Божје. Помолимо се да је Господ приброји међу истинске Његове слушкиње и да је упокоји тамо гдје нема туге ни бола ни уздисаја, него гдје је радост Божја», рекао је Митрополит Амфилохије.

Монахиња Еликонида је свој монашки живот започела по манастирима у Србији, а у манастир Подластву је дошла прије четири деценије, 1969. године.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This