Izaberite stranicu

Patr-Aleksandrijski_Arh-Tirane ТИРАНА, 3. новембра 2009. – Његова Светост патријарх Александријски и све Африке Теодор II стигао је у суботу 31. октобра у званичну посјету Православној Цркви Албаније. Патријарха су на аеродрому Мајка Тереза дочекали чланови светог Синода предвођени Његовим Блаженством Архиепископом Тиране и цијеле Албаније Анастасијем.

Drac_Patr-Teodor_Arh-Anastasije Патријарха са делегацијом је у порти храма Баговијести, са цвијећем и уз појање тропара, дочекало мноштво вјерног народа.

Архиепископ Анастасије је госту упутио ријечи добродошлице и присјетио се њиховог првог сусрета, када је патријарх Теодор био студент прве године на Богословском факултету у Атини, као и година када је он сам био мисионар у Африци. Такође се присјетио прича из живота чланова делегације, које је познавао као дјецу и касније као своје студенте у Атини.

У оквиру вишедневне посјете Патријарх Теодор ће се састати са Предсједником Албаније, Премијером, Предсједником Скупштине, министром спољних послова, градоначелником Тиране, као и са више других званичника и дипломата у Албанији.

Pin It on Pinterest

Share This