Izaberite stranicu

Patriarch_ Bartholomew _USAЊУ ОРЛЕАНС, 21. октобар 09, Baltimore Sun У уторак 20. октобра Његова Светост патријарх Константинопољски Вартоломеј стигао је у Њу Орлеанс у своју шесту посјету Сједињеним Америчким Државама, која ће трајати до 6. новембра.

Патријарха је на аеродрому Луис Армстронг дочекао архиепископ Амерички Димитрије са митрополитом Атлантским Алексијем, члановима локалног клира, локалним званичницима, вјерним народом и дјецом обученом у народну ношњу.

Његова Светост је благословио окупљене и обратио им се следећим ријечима:

Из Мајке Цркве Константинопољске и свете и велике Цркве Христове, Васељенске Патријаршије, доносимо вам поздраве и благослове у име нашег Господа и Спаситеља Исуса Христа.

Благодаримо свемогућем Богу што нас је безбједно довео до Њу Орлеанса, мјеста на које се враћамо са пуно наде и очекивања. Враћамо се након готово четири године, када смо у зиму 2006. дошли да учествујемо у губитку и болу храбрих грађана Њу Орлеанса и да свједочимо о пустоши коју је је оставио ураган Катарина.

Враћамо се у Њу Орлеанс са истим увјерењем и бригом који су нас водили широм планете, ка океанима и морима и моћним ријекама: од Егејског до Арктичког, од Црног до Балтичког мора, од Дунава до Амазона – и сада, до моћне ријеке Мисисипи. Током претходних седам симпосиона Религија, наука и околина, окупили смо академике, политичаре, научнике и богослове, да бисмо поставили питања и изнашли решења за еколошки ризик нашег времена.

Овдје у Њу Орлеансу, следећих пет дана поново ћемо се окупити, и захваљујемо РНО комитету за њихов изузетан труд у реализацији ове конференције. Молимо се да током ових дана успијемо подигнемо свијест, ојачамо одлучност, подигнемо очекивања и истражимо нове наде.

Pin It on Pinterest

Share This