Select Page

gulic_alesЉУБЉАНА, 13. октобра 2009. – Представници Католичке цркве Словеније окривљују Владу земље за „намјерну провокацију“, пошто је за предсједника државног Одјела за послове вјерских заједница, назначен сатаниста.

„Влада хоће да испровоцира конфликт са нама и да добије подршку антиклерикално настројених бирача“, изјавила је прес-секретар епископске конференције Словеније Барбара Балогх.

По њеним ријечима, нови директор Одјела за вјерска питања Алеш Гулич је један од оснивача организације „Сатанина браћа“ и недавно је виђен на утакмици са натписом „Слобода ријечи – идите у ад“.

Балогх сматра назначење Гулича увредом за све католике, којих има 58% од двомилионског становништва Словеније. „Веома смо забринути за будућност, имајући у виду изјаву господина Гулича о вјери, и његов однос према религиозној слободи“, каже се у званичној изјави католичких епископа.

Генерални секретар словеначке Владе, Милан Цвикл је казао да је 55-годишњи Гулич изабран као „веома стрпљив човјек“. 2006. године Гулич је изнио на разматрање закон, који је прекратио сваку помоћ религиозним организацијама из државног буџета.

http://www.sedmitza.ru/news/828183.html

 

 

Pin It on Pinterest

Share This