Izaberite stranicu

Vlad-Filat-Moldavija БРИСЕЛ, 1. октобар 2009. – Влада Молдавије ће указивати свестрану подршку Православној цркви, то је изјавио премијер Републике Влад Филат на недавном сусрету са представницима Московске патријаршије при Европским међународним организацијама, протојерејем Антонијем Иљином у Бриселу.

Препричавајући исход тог сусрета са премијером Филатом отац Антоније је казао да му је министар саопштио, да су међу важнијим задацима његовог кабинета, увођење на факултативном нивоу изучавања Основа православља у средњим школама, рјешавање проблема социјалног осигурања свештенства, озбиљан рад над побољшањем законодавства о добротворности. То ће обезбиједити активнију подршку Цркви у рјешавању имовинских питања и ношењу социјалног служења.

„Приликом сусрета предсједник владе Молдавије је саопштио о приоритетима новог кабинета у сфери црквене политике. Он је истакао да ново руководство Молдавије нема намјеру да игра улогу заинтересоване стране у црквеним конфликтима и нагласио висок ниво узајамне сарадње са канонском Молдавском православном црквом Московске патријаршије, на челу са Митрополитом кишињевским Владимиром“, казао је свештеник.

Отац Антоније је изразио увјереност да ће иницијативе власти Молдавије послужити побољшању етичке климе у молдавском друштву, а такође је обратио пажњу на неопходност укључивања теме традиционалних вриједности у дневни ред политичког дијалога Молдавије и Европске уније.

http://www.sedmitza.ru/news/814743.html

Pin It on Pinterest

Share This