Izaberite stranicu

ГАЛЕРИЈА

ГАЛЕРИЈА

ЦЕТИЊЕ, 11. септембра (Светигора прес) – Његово Преосвештенство Епископ диоклијски игуман манастира Острог Господин Јован служио је јутрос, поводом празника Усјековања главе Светог Јована Крститетеља, Свету службу Божију у Цетињском манастиру.

«Данас не би требали много да причамо», рекао је

Звучни запис

Звучни запис

Владика у архипастирској бесједи вјернима сабраним на литургији. «Пред ликом Светог Јована обузима нас страх и трепет. Како, којим ријечима и устима изразити похвалу Светом Јовану, и то похвалу у присуству његове Деснице у овој Светињи? Његов примјер нас обавезује на наш примјер и наше живљење», казао је он.

«Строгост његовог живота била је из љубави према Ономе Кога је он очекивао. И ми молимо њега да нас научи како да се подвизавамо, којим подвигом, а да нам буде на спасење. Да се не преузносимо и да будемо скрушени и смирени. Молимо се данашњем дану, јер како се буде приближавао дан Његовога доласка, све ће бити страшније и ужасније. То нам управо говори данашњи празник», рекао је Владика Јован.

«Онај који је говорио истину за истину је и пострадао. Сваки од нас хришћана треба да буде спреман на то страдање», поручио је Епископ диоклијски.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This