Izaberite stranicu

Maryam-Rostampour-Marzieh-Amirizadeh-EsmaeilabadТЕХЕРАН, 9. септембар 2009. – Иранске власти су осудиле на смртну казну двије жене зато што су прешле из мухамеданства у хришћанство. 27-годишња Маријам Ростампур и 30-годишња Марзије Амиризаде Есмаилабад биће кажњене као одметнице.

Многи људи у Ирану и другим земљама протестују због тога.

Од марта ове године оне се налазе у затвору Евин у Техерану. Законодавство Ирана за одступање од ислама кажњава доживотном робијом или смртном казном.

У заштиту осуђених жена иступила је позната правозаштитна организација „Amnesty International“. На сајту организације публиковани су адреса електронске поште предсједника судске власти у Ирану и вође исламске Републике. Представници Amnesty International позивају да им се шаљу писма протеста.

„Та вијест се брзо раширила преко Интернета и изазвала многобррјне негативне коментаре према вашој земљи. Ми се придружујемо гласу Сабатине Џејмс и многих других познатих активиста и обичних људи, како Грка, тако и грађана других држава и тражимо да се остваре људска права и хитно ослободе Маријам Ростампур и Марзие Амиризаде Есмаилабад“, каже се у обраћању Комисије за црквено-социијалне активности при Епархијском савјету Москве.

http://www.sedmitza.ru/news/787981.html

Pin It on Pinterest

Share This