Izaberite stranicu

maksim_patrijarhСОФИЈА, 25. август 2009. – У свом обраћању од 24. августа Свети синод Бугарске православне цркве осудио је предстојећи концерт познате америчке пјевачице Мадоне у Софији и позвао православне хришћане да не иду на концерт, саопштава Православе.БГ.

Мадонин концерт познат по скандалозним „кокетирањем“ са хришћанским симболима, треба да се одржи 29. августа на највећем стадиону престонице – стадиону Васила Левског.

Свети Синод Бугарске православне цркве обраћа се свим православним хришћанима с напоменом да тога дана црква обиљежава Усјековање главе светог Јована, Претече и Крститеља Господњег. Тога дана је установљен строги пост.

Упознавши се и проанализиравши информацију, коју су публиковала средства масовног информисања, која је изазвала и позитивна и негативна мишљења о раду пјевачице Луизе Естер Чиконе и њеном планираном концерту у Софији, Свети синод, обраћајући се отачки свим духовним чедима, изражава свој протест и неприличност сличних музичко–артистичких програма, који се у много случајева отворено ругају над светим хришћанским симболима и догађајима.

Желећи да упозори своја духовна чеда на саблазан не само у августовски дан посвећен мучеништву Крститеља Господњег, него и уопште, Свети синод, иступа против сличних скандалозних сценских наступа, не одобрава одржавање тога концерта и са љубављу савјетује вјернике ријечима светог апостола Павла из његове посланице Римљанима, глава 6, стихови 11, 12, 13. „Тако и ви дакле држите себе да сте мртви гријеху у Христу Исусу Господу нашему. Да не царује дакле гријех у вашему смртном тијелу, да га слушате у сластима његовијем. Нити дајите удова својијех гријеху за оружје неправде; него дајите себе Богу, као који сте живи од мртвијех, и уде своје Богу за оружје правде“, каже се у обраћању Светог синода.

http://www.pravoslavie.ru/news/31690.htm

Pin It on Pinterest

Share This