Select Page

BULGARIA-GOVERNMENT/СОФИЈА, 25. август 2009. – Новоизабрани предсједник Савјета министара Бугарске Бојко Борисов посјетио је лично Свети синод, гдје се састао са Његовом Светошћу Патријархом Максимом и члановима Синода.

За вријеме сусрета Патријарх је честитао господину Борисову поводом његовог доласка на високу државну функцију и подарио му икону Пресвете Богородице, саопштава Православие.БГ.

У Патријарховој честитки се, између осталог каже: „Данас се заједно са високопреосвећеним синодалним архијерејима радујем због Вашег успјеха и високог повјерења бугарских бирача, који су повјеровали у Вашу принципијелност, строгост и преданост дужности коју сте преузели на себе.

Имали смо могућност да будемо свједоци Вашег старатељског односа према Бугарској православној цркви и њеној богомпреданој јерархији и Ваше солидарности са нашим црквеним животом и дјелатношћу.

Изражавам наду да ћете и са висине Ваше нове службе доприносити утврђењу мира и правде у нашој земљи, подржавању канонског реда у нашој светој Цркви, достигнућу прогреса и благостања нашег трудољубивог народа.“

http://www.pravoslavie.ru/news/31678.htm

Pin It on Pinterest

Share This