Izaberite stranicu

06.06.2009.г. Задушнице - Св.Литургија - Цетињски Манастир - ГАЛЕРИЈА

06.06.2009.г. Задушнице - Св.Литургија - Цетињски Манастир - ГАЛЕРИЈА

ЦЕТИЊЕ, 06. Јуна (Светигора прес) – Његово Високопреосвештенство Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је данас, поводом Духовских Задушница, Свету Службу Божију у Цетињском Манастиру.

«Помолисмо се да Господ са Светима упокоји душе свих праотаца, отаца, браће, сестара наших и свих упокојених од искони до данашњега дана, у нади на васкрсење и живот вјечни», рекао је Владика у бесједи вјерницима сабраним на богослужењу. «Принијесмо и свети принос Господу за здравље и спасење рода хришћанскога и свеукупне Божје творевине, а у исто вријеме и за покој оних који су у страху Божјем, побожности и вјери из овог живота прешли у бескрајни живот Царства Небескога».

«Данас су Задушнице уочи Духова, уочи силаска Светога Духа на ученике Христове. Црква Божија увијек чини помен упокојенима уочи великог празника Свете Тројице који је пуноћа свих догађања историјских, космичких, догађања историје спасења, догађаја Божјег дејства у овом свијету», објаснио је Владика Амфилохије.

«То је и празник великога сабора свега онога што је живјело, посебно људских душа, до тога празника, и почетак новога вијека – вијека Духа Светога. Дух Свети је Онај Којим дише све што дише и Који сабира Својом Божанском силом све оно што постоји и што је призвано Богом у постојање и у живљење. Зато није случајно да Црква баш уочи овога великога празника спомиње све упокојене», рекао је Митрополит Црногорско-приморски.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This