Izaberite stranicu

12.Април 2009.г. ЦВИЈЕТИ, Манастир Златица, Подгорица - ГАЛЕРИЈА

12.Април 2009.г. ЦВИЈЕТИ, Манастир Златица, Подгорица - ГАЛЕРИЈА

ЦЕТИЊЕ, 12. априла (Светигора прес) – Његово Високопреосвештенство Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је данас, на Цвијети, са свештенством Свету службу Божију на темељима древног манастира Златица код Подгорице.

Подсјетивши да је Господ подарио васкрсење свом пријатељу Лазару, Митрополит Амфилохије је у архипастирској бесједи бројним вјерницима казао да је Он тиме предуказао васкрсење свију «када дође последњи дан, када се саберу сви дани и сва збивања у тај последњи дан. Тај дан Црква и Божји пророци називају осмим, незалазним даном».

«Улазак Христов у Јерусалим, Њега као Цара небескога, описанога тијелом, неописивога по природи Својој и Своме Божанству, је оно чему су се радовала јерусалимска дјеца. То је оно чему се радује свако људско покољење, чему се радујемо и ми. То је велика и Света истина, Његова личност, Њега као Цара небескога и као Сина човјечијега у коме се све сабира и свему даје смисао», рекао је Владика.

«Зато смо се и ми данас сабрали на темељима ове стародревне хришћанске Светиње, подигнуте у временима цара Јустинијана, посвећене Цвијетима – уласку Христовом у Јерусалим. Сабрали смо се и ми да пјевамо ову пјесму: благословен који долази у Име Господње…», рекао је Митрополит Амфилохије.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This