Select Page

27.Јануар 2009. Даниловград - Светосавска Академија - ГАЛЕРИЈА
27.Јануар 2009. Даниловград – Светосавска Академија – ГАЛЕРИЈА

ЦЕТИЊЕ, 28. јануара (Светигора прес) – У сали Центра за културу у Даниловграду, премалој да прими све заинтересоване, уз видно присуство омладине, синоћ је, у организацији Црквене општине даниловградске, одржана Светосавска академија у спомен првог српског архиепископа и просветитеља Саве.
Након отпјеваног тропара св. Сави, присутне је поздравио јереј Слободан Зековић, парох даниловградски, послије чега је јереј Предраг Шћепановић, парох подгорички, изговорио Светосавску бесједу. Услиједио је богат програм у коме су учествовали: полазници вјеронауке из Даниловграда са рецитацијама и пјесмама, Хор св. апостола и еванђелисте Марка из Подгорице, Хор Преподобне мати Ангелине из Никшића, Хор полазника школе вјеронауке при Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици, хор дјевојака при школи вјеронауке у Даниловграду и народни гуслар Миленко Калезић.
Учесницима програма и осталој окупљеној дјеци припремљене поклоне подјелили су свештеници из Подгорице, Цетиња, Бијелог Поља, који су такође били присутни на академији.
На крају, прије пјевања светосавске химне „Ускликнимо с љубављу“ у заједничком извођењу свих учесника, о. Слободан је захвалио за помоћ у организацији ове Академије добротворима: Компанији „Swisslion“ из Подгорице, Представништву компаније „Краш“ у Погорици, Фабрици „Crnagoracoop“ из Даниловграда, Компанији „Боцола“, књижари „АБЦ“, мини маркету „Ирис“, мини маркету „Кортис“, бутику „ММ“ и бутику „Зајечар“ из Даниловграда.

И.Б.

Pin It on Pinterest

Share This