Select Page

МИР БОЖЈИ – ХРИСТОС СЕ РОДИ!

АЕМ Црногорско-приморски Г.Амфилохије чита Божићну поруку 2008/09

АЕМ Црногорско-приморски Г.Амфилохије чита Божићну поруку 2008/09

Поклонимо се, браћо, и овог Љета Господњег од Дјеве рођеном Богомладенцу, као и сваког љета и године, сваког дана, часа и трена у години.
Цјеливајмо Витлејемску пећину и јасле у којима се Он родио, јер нам се у њима јавља тајна свих видљивих и невидљивих свјетова, који су кроз Њега постали (ср. Јн. 1, 3), ради Његовог рођења и кроз Њега ради нашег човјечјег и свих створења спасења и пуноће живљења.
Пјевајмо с анђелима и пастирима радосну пјесму: „Слава на висини Богу, а на земљи мир, међу људима добра воља.“
bozicna-poruka-2008-09Појмо Дјеви Богородици која нам данас Надсуштаственога рађа, док земља пећину приноси Њему Неприступном, док Га анђели с пастирима славослове, док мудраци са Истока с звјездом к њему путују.
Појмо Емануилу, вјечном Логосу Божјем који је са нама, који је дошао међу нас, уселио се у нас пун благодати и истине (Јн. 1, 14).
Славословимо Онога кога хвали све што дише и чију славу свједоче и приповиједају небеса и сва творевина видљива и невидљива.
Поклонимо се Христу Богочовјеку, који је Почетак и Крај свега, Дијете младо, Предвјечни Бог, Јагње заклано за живот свијета.
Величајмо Онога који нам је јавио и открио Бога Оца и послао Духа Светога, Животворнога, да нас уводи у сваку истину.
Поклонимо се, браћо и вјечна сабраћо, Оцу и Сину и Духу Светом, Светој Тројици једносушној, Богу љубави, који љубављу својом ствара свијет и промишља о њему, поставивши себе и своју безграничну љубав као безмјерну мјеру нашег узрастања, да би и ми, испуњени сваком пуноћом Божјом, достигли „у човјека савршена, у мјеру раста пуноће Христове“ (Еф. 3, 19; 4, 13).
Заблагодаримо Господу који нам самог себе даје као Хљеб Живота у Светом Причешћу, у Цркви као Тијелу своме, сједињујући нас са Богом Љубави и једне са другима, јединством вјечним и богочовјечним.
У бесконачности, у невиду, само нам Он свијетли свјетлошћу непролазном; у тами смртној само нас Његова љубав грије и позива да волимо и љубимо једни друге Љубављу којом нас је Он заволио прије настанка свијета и вијека.
У име те Љубави од које и за коју смо створени, грлимо Вас и радосно поздрављамо и отпоздрављамо:

ВАИСТИНУ СЕ РОДИ!
БЛАГОСЛОВЕН ВИЈЕНАЦ НОВОГА ЉЕТА
ДОБРОТЕ ГОСПОДЊЕ!

Ваш доброжелатељ и молитвеник пред Богомладенцем,

+АЕМ Црногорско-приморски
АМФИЛОХИЈЕ

Pin It on Pinterest

Share This