Izaberite stranicu

Упркос притиску од стране државних власти и расколника националиста последњих година, Украјинска Православна Црква је за ових пет година како је на њеном челу митрополит Онуфрије порасла за 184 парохије и 30 манастира.

Ово истиче митрополит бориспољски и броварски Антоније, уз напомену да је митрополит Онуфрије „частан човек, посвећен служби Цркве, одан заветима монашким и као такав веома омиљен међу вернима“. „Он може служити као узор свакоме ко носи архијерејске одежде, ко је свештеник или ко је православни верник“, напомиње митрополит Антоније и додаје да је „Блажењејши Онуфрије симбол молитве и залагања за чисту веру и канонски поредак за све у Православљу“.

Током ових пет година број архијереја је порастао за 15 и сада је премашио 100, број парохија је порастао за 184, манастира за 30, а свештеника за 439 (укупно их има 12.409).

Уз то, 16 подвижника, исповедника вере и мученика 20. века причислено је Сабору светих од стране Украјинске Цркве, док је 15 лица ослобођена из затвора уз посредовање УПЦ и на предлог митрополита Онуфрија. При Светом Синоду ради комисија на ослобађању ратних затвореника.

У закључку митрополит Антоније каже: „Његово Блаженство митрополит Онуфрије воли свој украјински народ и залаже сав свој живот, све своје таленте за сваког Украјинца како би ходио стазом ка Богу и Небу, што је циљ за који је Бог створио сваког човека.“

Извор: Orthochristian.com (са енглеског Инфо служба СПЦ)

Pin It on Pinterest

Share This