Izaberite stranicu

Љубављу и благодарношћу француско-српског хуманитарца Арноа Гујона и француске организације „Солидарност за Косово и Метохију“ чији је он оснивач, данас је више од четрдесеторо дјеце из српских енкалава са Косова и Метохије допутовало у Тиват.

Дјеца која ће у Тивту бити наредних недјељу дана, по ријечима Гујона први пут су на мору и уживају у сваком тренутку.

“На првом купању смо имали валовито море са много таласа, али то нимало није уплашило дјецу која су једва чекала да се купају. Уз надзор наших 8 водича, малишани су открили слани укус мора и уживали у води скоро два сата. Неки од њих су већ започели са часовима пливања и могу вам рећи да им одлично иде. Спремамо се сада за вечеру и вечерње активности”, написао је Гујон данас на својој Фејсбук страници .

Дјеца из Партеша, Цернице, Будриге, Прилужја, Добротина и Грачанице током свог боравка на мору имаће низ активности које ће их, као и њихове претходнике, испунити незаборавним успоменама.

„За дјецу је најважније да осјете слободу. Нема граница, само плави хоризонт мора који се шири у недоглед. Дали смо им успомене за цијели живот и они то никад неће заборавити“, казао је Арно Гујон прошле године одлазећи из Тивта, уз обећање да ће са дјецом доћи поново. Обећање је испунио.

Дјецу са КиМ, која су љетовала у Тивту, прошле године обрадовао је својим благословом Његово преосвештенство Епископ диоклијски г. Методије који им је тада пренио благослове Високопреосвећеног Митрополита црногорско-приморског г. Амфилохија.

Преосвећени Епископ је тада у срдачном разговору са Арно Гујоном подијелио утиске и задовољство због сусрета, као и благодарност за све што овај човјек великог срца- Француз, чини за наш народ и његов опстанак на КиМ.

Француска хуманитарна организација „Солидарност за Косово и Метохију“ у сарадњи са Епархијом рашко-призренском и косовско-метохијском, већ осми пут организује љетовање за дјецу са Косова и Метохије.

„Солидарност за Косово и Метохију“ годинама скупља помоћ за српски народ на Космету. Гујон каже да је важно да људи којима помажу знају да нису сами и да има неко ко на њих мисли и жели да им помогне.

Весна Девић

 

Pin It on Pinterest

Share This