Izaberite stranicu

Пошто је примила највише одликовање Румунске православне цркве због победе на женској тенисерској конкуренцији у Вимблдону 2019, румунска тенисерка Симона Халеп је говорила о својој православној вери: „Никада се нисам устезала да јавно исповедим своју веру“, рекла је тенисерка и додала да „увек благодари Богу на сваком свом успеху и да се увек осењује знаком крста на тениском терену.“

На питање који јој је светитељ најдражи и кога призива у невољи, Симона је одговорила: „Мати Божја ми је увек на срцу“. Говорећи о подршци своје породице, рекла је да је „неопходна пуна подршка родитеља како би се оствариле велике ствари у животу; мислим да без њих не бих имала унутарњу духовну снагу“.

На примедбу новинара да у списима Светих отаца спортски изрази се користе да опишу духовне подвиге или борбе, нарочито што се тиче дисциплине и издржљивости, она је казала да је „дисциплина веома значајна у спорту, а издржљивост је потребна како би се ишло даље у будућност“. Она је додала да је спорт битан за здравље и ментално опуштање. „Свима нама потребна је позитивна енергија,  и ту спорт стварно помаже“.

Извор: Basilica.ro (са енглеског Инфо служба СПЦ)

Pin It on Pinterest

Share This