Izaberite stranicu

Поводом  Међународног дана борбе против злоупотребе дрога, архиепископ атински и и све Грчке упутио је архипастирску поруку младима. Архиепископ Јероним каже младим људима да зависности нашег времена, као што су дрога, алкохол, коцкање, као и зависност о Интернету, и друге, „имају заједнички циљ – почетак духовне смрти“.

Према речима Атинског архиепископа, данашње породице и друштва изграђују се без икаквих вредности, љубави и наде, преноси Ромфеа. Он указује младим људима на то да међуљудски односи данас зависе од потреба и личног интереса, а страх и паника не могу нас заштитити од опасности од зависности. Позивајући младе људе у Цркву, он истиче да морају гајити наду и љубав и трагати за вредностима које нам вера у Бога пружа.

„Наш Бог није само разапет, он је васкрснуо; Он не зна само бол људи, већ, изнад свега, зна како да подари живот и вишак живота. Дакле, наша Црква живи већ 2000 година у овом обиљу живота и благодати, и стога шаље поруку наде онима који желе да воде животну битку далеко од било какве зависности,“ каже Архиепископ атински на крају своје поруке.

Photo courtesy of Romfea News

Извор: базилика.ро (са енгелског Инфо служба СПЦ)

Pin It on Pinterest

Share This