Izaberite stranicu

Мошти Светог Арсенија Сремца, које од 20. септембра по други пут бораве у манастиру Косијереву, данас у 16 часова стижу у Никшић, у Саборни храм Светог Василија Острошког, гдје ће им бити приређен свечани дочек.

У 17 часова у овом храму ће бити служено празнично крстовданско бденије, а у 20 часова у Црквено-народном дому “Свети Василије Острошки” одржаће се вече духовне поезије у част Светог Арсенија.

Своје стихове у част и славу Светог Арсенија говориће пјесници: Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије, Бећир Вуковић, Трипко Драганић, Будимир Дубак, Новица Ђурић, Вишња Косовић, Илија Лакушић, Милутин Мићовић и Радомир Уљаревић.

У музички дијелу програма наступиће Црквени хор „Свети Новомученик Станко“ из Никшића, а водитељ програма биће пјесникиња Милица Бакрач.

Сјутран на Крстовдан у Саборном храму Светог Василија Острошког биће служена Света архијерејска литургија, са почетком у 9 часова, а у 12 часова биће свечани испраћај моштију за манастир Ждребаоник.

Р.В.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This