Izaberite stranicu

Игуман манастира Хиландар отац Методије уручио је у Београду маленом Богдану Ивановићу, сину трагично убијеног лидера ГИ СДП Оливера Ивановића, уговор о стипендирању. Њиме је предвиђено да сваког септембра, до навршених 18 година, добија годишњу стипендију из фонда ове духовне светиње.

Богдан је у присуству мајке Милене био гост игумана Хиландара и, како су рекли за „Новости“, веома су задовољни што један од најважнијих центара православља на свету препознао потребу да им помогне после губитка стуба своје породице.

– Велика је част и радост за Богдана што је данас имао прилику да се сретне, упозна и разговара са игуманом манастира Хиландар. Бити стипендиста највећег српског духовног центра има посебни значај и сигурна сам да ће то Богдану много значити у будућности – рекла је Милена Ивановић.

Повереник манастира Хиландар за хуманитарна питања Милош Стојковић истакао је недавно за “Новости” да је Оливер Ивановић био пријатељ свих светиња на Косову и Метохији, да их је несебично помагао и да због тога нико нема право да заборави то његово залагање. Он је нагласио да је ова скромна стипендија коју су доделили Богдану и њихова порука „да породица Ивановић, која је убиством Оливера претрпела немерљив губитак, није заборављена“.

Малени Богдан ће, како је раније и планирано, први слободан распуст искористити да посети манастир Хиландар и буде гост игумана Методија.

Извор: Вечерње новости

Pin It on Pinterest

Share This