Izaberite stranicu

Високопреосвештени Митрополит кемеровско-прокофјевски Руске православне цркве г. Аристарх посјетио је данас Митрополију црногорско-приморску.

У Цетињском манастиру, гдје се поклонио десници Светог Јована Претече и Крститеља Господњег, честици Часног Крста и моштима Светог Петра Цетињског служена је свечана доксологија.

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије је високом госту пожелио добродошлицу на Цетиње.

“Није вам први пут, али је ваше присуство увијек велика радост за нас и нашу Митрополију”, казао је Митрополит Амфилохије.

Митрополит Аристарх је казао да долази по благослову и преноси поздраве и жеље Патријарха Московског и све Русије г. Кирила.

“Да би се умножила вјера, љубав и нада у људским срцима. Није нам први пут да боравимо на Цетињу, будући да смо установили везе између цетињске и  кузбанске Митрополије, нарочито међу нашим школама, кузбанској православној семинарији и семинарији града Цетиња. Благодаримо вам, Владико, за то добро сатрудништво и желимо да ваше молитве помажу у свим изазовима који нас сусрећу у свијету, да вјером побиједимо зло свијета. Наше оружје у тој борби је слово Божје и крст Христов”, казао је Митрополит Аристарх.

Потом су Митрополити Амфилохије и Аристарх у Митрополији разговарали о животу Цркве и изазовима у савременом свијету.

За високог госта и његову пратњу у Богословији Светог Петра Цетињског је приређен свечани ручак.

Поздравио га је ректор Цетињске Богословије протојереј-ставрофор Гојко Перовић.

Митрополит Аристарх је библиотеци Цетињске Богословије поклонио комплет књига и цетињским богословцима се обратио пастирском поуком.

Изведен је и пригодан умјетнички програм у којем су учествовали богослови и архијерејски хор Кемеровске митрополије.

Рајо Војиновић

Фото: Јован Радовић

 

Pin It on Pinterest

Share This