Izaberite stranicu

У оквиру своје пастирске посете Јужној Африци, Блажењејши Теодор II, Папа и Патријарх александријски и све Африке, посетио је 20. јануара 2015. године, у општини Совето у Јоханесбургу, основну школу Џабуву Ист, у којој се већ 20 година одржава настава грчког језика под руководством наставнице гђе Аве Папатеофилу.

Његово Блаженство су дочекали службеници Владе Јужне Африке, високи комесар Кипра г. Петар Накузис и г. Тасо Христофору, председник Федерације јелинских заједница Јужне Африке, заједно са члановима Извршног већа и директорима ове школе.

Више од 200 ученика је изразило срдачну добродошлицу Патријарху Теодору, држећи у рукама грчке и јужноафричке заставе и певајући химне Грчке и Јужне Африке.

Деца су изразила своју радост поводом присуства Његовог Блаженства певањем песама, плесањем и рецитовањем, а многи од њих су рецитовали на грчком.

Директори школе су припремили четири василопите (славске колаче) које је Патријарх осветио и пререзао заједно са присутнима поводом ове славе. У наставку је поделио деци поклоне, које је донирала Федерација јелинских заједница Јужне Африке.

Извор: СПЦ/Александријска патријаршија

Pin It on Pinterest

Share This