Izaberite stranicu

У недeљи о митару и фарисеју, 01. фебруара 2015. г., у Саборном храму Светога Саве у Бечу, Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј служио је Свету архијерејску литургију и рукоположио двојицу нових свештенослужитеља.

Епископу су саслуживали Архијерејски намесник за Аустрију, протојереј-ставрофор о. Крстан Кнежевић, затим старешина храма Васкрсења Христовог о. Драго Вујић, старешина храма Рођења Пресвете Богородице о. Јован Алимпић, старешина храма Светога Саве о. Славиша Божић, прота Ненад Михаиловић, протођакон Милош Ждралић и ђакон Филип Милуновић.

Храм је био препун верног народа. У чин свештеника је рукоположен ђакон Михаило Смиљанић, изданак чувене свештеничке лозе Смиљанића, а у чин ђакона је рукоположен вероучитељ из Беча господин Јован Говедарица. Новорукоположени јереј о. Михаило ће убудуће обављати дужност духовника при храму Светог Саве као и дужност епархијског рачуноиспитача, а о. Јован Говедарица ће служити као парохијски ђакон при храму Рођења Пресвете Богородице у 17. округу.

Новорукоположеним свештенослужитељима Владика је упутио речи духовне поуке и охрабрења и захвалио њиховим телесним и духовним родитељима на великом труду који су уложили у њихово васпитање.

После Свете Литургије, за све је приређено свечано послужење и ручак у Епископској резиденцији.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

Pin It on Pinterest

Share This